O meni….
U veličanstvenost nesavršenosti i dubinu jednostavnosti
moja
priča
U trenutku kada počinje ovaj deo mog života u kome moj sanjarski duh seda na mesto zdravog razuma, imam trideset godina. Premalo godina za životnu priču a sasvim dovoljno za njen početak.
Početak koji još uvek ne umem da okarakterišem kao ludost ili kao hrabrost, iako ne pravim veliku razliku između toga. Smatram da svaki hrabar čovek nosi dozu ludosti u sebi, ludost da uradi nešto što nije nikada do tada ili ono što niko pre njega nije uspeo.
Pa tako moja ludost počinje onog trenutka kada odlučim da napustim kolevku sigurnog i jednoličnog života u kome u belom mantilu čekam sasvim izvestan svaki naredni dan. Valjda ljudi nazivaju ludošću svaki napor da promene ono čime nisu zadovoljni u svom životu. Za mene je to… normalno. Tako ja reših da mi bude sasvim normalno da stavim svoje obrazovanje na stranu, decenija posvećena farmaciji je sasvim dovoljna, ukoliko jednog dana ne dozvolim sebi tu ludost da joj se vratim.
Reših i da mi bude normalno da prkosim svom strahu od javnog nastupa i upustim se u posao NLP trenera, da držim edukacije i budem podrška ljudima za hiljade ludosti slične mojim. Reših i da oslobodim pisca u sebi , da prestanem da ga gušim i da prestane da mi bude važno da se baš svakome svidi, da oslobodim svoju najveću ljubav i da sebi dozvolim da rastem kroz nju. Pa tako reših da sve svoje objavljene i neobjavljene tekstove podelim sa vama. I ono najvažnije, reših da postanem…
ona koja želim da budem
Ona koja rečima oslikava svoje misli. Ona koja neće premeravati i neće birati način kojim će govoriti, već ona iz čijeg će srca reči izlaziti pravo na papir. Ona koja vam lako natera suze na oči, koja vas uvek navede da dobro razmislite, u čiju gordost i iskrenost ne bi trebalo da sumnjate jer ima smelosti da piše i onda kada zna da vam se možda i neće dopasti. Ona koja ohrabruje ludosti i neuklapanja, ohrabruje drskost i autentičnost.
Ona koja se ne trudi da vas fascinira svojim znanjem i rečitošću, već ona koja vas u srce gađa i isto otvara. Ona koja od vas neće tražiti nikakve pohvale niti saglasnost za ono o čemu razmišlja i piše, već će vas navoditi da oslobodite svoje prkose i svoje pritajene misli. Ona koja se divi klasicima, a piše jednostavno. Ona kojoj su pisane reči velika ljubav, a emocije koje ih prate najveće zadovoljstvo. Ona kojoj je strast pokretač, a pisanje poziv. Ona koju možda i nećete razumeti jer ne piše uvek za vas, već za sebe, beležeći tako svoje misli kako bi jednom mogla da im se vrati.
Ako vas zanima ko sam, ne treba vam ni moje ime ni moje titule. Samo slušajte šta vam moje reči prenose i kako vam se moje misli obraćaju. Slušajte kako kroz njih poštujem vašu jedinstvenost jer isuviše volim svoju. Kako vas njima ohrabrujem na sve besmislene korake jer i svoj san podržavam.
Slušajte te reči kroz koje prenosim mudrost velikih umova kojima se i sama divim, pa ih rado ponavljam kako bih ih i sama zapamtila. Slušajte pažljivo i čućete ljubav, ljubav prema sebi jer sam hrabra i prema vama jer ste radoznali.
I zato, dobrodošli u svet neodmerenih reči i neobuzdanih misli, u svet neiscrpne inspiracije. Dobrodošli u svet one koja uživa da piše.
BLOG
novosti i zanimljivosti
X